Confidenţialitate

Patru militari activi și un paznic de vânătoare, reținuți într-un dosar de braconaj în Covasna. Trofee de animale sălbatice şi carne de vânat, găsite la percheziții | AUDIO

Șase persoane – între care 4 militari activi și un paznic de vânătoare – au fost reţinute într-un dosar de braconaj în județul Covasna. La percheziţii au fost găsite trofee de animale sălbatice şi carne de vânat. Dintre militarii activi, 2 sunt angajați ai MApN, iar 2 – ai ISU.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2023 – februarie 2024, suspectii au participat la mai multe partide ilegale de vânătoare. Activităţile de braconaj au avut loc prin folosirea de câini de vânătoare şi utilizarea neautorizată a unor arme de vânătoare.

Opt persoane sunt urmărite penal pentru braconaj, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, divulgarea de informaţii secret de serviciu şi evaziune fiscală. Şase au fost reţinute.

Ofiterii DGA spun că suspecții urmăreau capturarea a diferite specii de vânat, spre exemplu urs, lup, pisică sălbatică, mistreţ, iepure, cerb sau cocoş de munte, vânarea unora dintre acestea fiind interzisă.

Ofițeri anticorupţie și poliţişti din cadrul Serviciului de Arme Covasna, alături de procurori militari au descins în 18 imobile din oraşul Covasna şi comuna Comandău. Au ridicat mai multe arme de vânătoare, dispozitive informatice, trofee de cerb,  urs, lup, arme, precum şi o cantitate mare de carne de vânat. La Comandău au descoperit si un ţarc în care erau ţinuţi 4 porci mistreţi, despre care anchetatorii presupun că erau folosiţi de suspecţi pentru antrenarea câinilor de vânătoare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Gorj: Inspector DSV, care a călcat cu mașina o femeie pe trecerea de pietoni în urmă cu 2 ani, condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare. Decizia este definitivă | AUDIO