Confidenţialitate

Milano: Sute de cadre medicale, suspendate pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID

Autorităţile sanitare din oraşul italian Milano au comunicat prin scrisori, miercuri, suspendarea a peste 400 de cadre medicale din activitate din regiunea Lombardia pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID, conform dispoziţiilor legale, relatează cotidianul Corriere della Sera.

Scrisorile au fost expediate către 120 de medici şi 300 de asistente din centre medicale publice sau private din Milano şi din localitatea apropiată Lodi. Cadrele medicale suspendate nu-şi vor mai putea continua activitatea şi nu vor mai fi plătite.

Autorităţile sanitare din Milano estimează la circa 3.000 numărul lucrătorilor sanitari care nu s-au vaccinat anti-COVID-19.

O nouă lege adoptată în Italia instituie obligativitatea vaccinării anti-COVID pentru angajaţii din sectorul sanitar.

Guvernul de la Roma studiază, de asemenea, posibilitatea aplicării acestei legi pentru toată lumea sau măcar în anumite sectoare.

Preşedintele Federaţiei naţionale a medicilor italieni, Filippo Anelli, a declarat recent că în Italia ”sunt circa 1.500 de medici nevaccinaţi, dintre care aproximativ 1.000 continuă să-şi exercite profesia”. Deşi a admis că aceştia reprezintă o minoritate, el i-a îndemnat să se imunizeze pentru a respecta legea.