Confidenţialitate

Mii de şoferi aşteaptă la Dover să pornească spre Europa. Pot pleca doar cu test COVID negativ | AUDIO

Franţa şi Regatul Unit au ajuns la un acord în această privinţă. Condiţia este ca şoferii să prezinte teste negative de coronavirus. Mai mulți șoferi de comioane s-au certat miercuri dimineață cu polițiștii din Portul Dover.

La două zile de la închidere și cu mii de camioane blocate în zonă, Portul Dover din sud-estul Angliei a fost redeschis, în urma unui acord între Londra și Paris, după ce Marea Britanie a fost izolată de multe țări în urma identificării unei mutații contagioase a virusului SARS-CoV-2.

Oficialităţile britanice spun că armata va începe să-i testeze pe şoferi, dar au avertizat că va dura.

Adriana Mureșan, președinta organizației Voluntari în Europa:

„Vorbim de 10.000 de camionae sau mai mult, care cred că va dura cam o săptămână să se degajeze și să se elibereze acest blocaj. Personal, am prins un blocaj de 2.000 de camioane anul trecut în Franța și a durat peste două zile până ne-am pus în mișcare cu toții.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Olanda și Belgia au relaxat, de asemenea, interdicțiile la sosirile din Marea Britanie, atâta timp cât persoanele au un rezultat negativ recent.

Decizia atenuează ameninţarea unei penurii de produse. Totuși, un mare lanț de magazine din Regat a limitat numărul de produse ce pot fi cumpărate într-o serie, printre care ouă, orez, săpun și role de hârtie igienică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

  • Mihai Bucureșteanu