Mii de polițiști vor supraveghea bisericile în perioada Paștelui. Pe drumuri vor fi amplasate peste 400 de radare

Mobilizare din partea Ministerului de Interne în acest weekend, cu ocazia Paștelui.

În stradă se vor afla mai mulți polițiști decât în zilele obișnuite.  Ei vor supraveghea zonele aglomerate, din preajma  marilor centre comerciale, dar și cele peste 16 mii de biserici și mănăstiri în care vor fi oficiate slujbe.

Purtătoarea de cuvânt a MAI,  Monica Dajbog, spune că efectivele vor fi suplimentate.

„Numărul echipajelor de poliţie rutieră va fi suplimentat, în special pe drumurile despre care ştim, din experienţa anilor trecuţi, că se aglomerează în preajma sărbătorilor de Paşte„, a mai spus Monica Dajbog.

În weekendul 30 aprilie – 1 mai, Poliţia Rutieră va beneficia de sprijinul a două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie pentru supravegherea aeriană a traficului şi coordonarea echipajelor de la sol, potrivit purtătorului de cuvânt al MAI.

În staţiunile turistice şi pe principalele drumuri europene şi naţionale, poliţiştii rutieri vor acţiona cu 420 aparate radar pentru prevenirea accidentelor de circulaţie grave, a precizat Dajbog.

Măsuri speciale au fost luate şi în punctele de trecere a frontierei având în vedere că mulţi români care lucrează în străinătate revin în ţară de Sărbători, în timp ce un număr mare de cetăţeni pleacă de Paşte peste hotare, a mai spus oficialul MAI.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 400 de radare vor fi amplasate pe arterele aglomerate, iar traficul va fi supravegheat și din elicopter, a mai spus Monica Dajbog:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Încă de acum o săptămână, pentru a reduce timpul de aşteptare la intrarea şi ieşirea din ţară, Poliţia de Frontieră a operaţionalizat la capacitate maximă punctele de trecere a graniţei, prin suplimentarea arterelor de control şi a numărului de poliţişti. Faţă de o săptămână obişnuită, în aceste zile s-a înregistrat o creştere a traficului în punctele de trecere a frontierei cu aproape 25 la sută. Raportat la anii precedenţi, se constată o creştere a numărului de intrări în ţară cu 38 la sută, ceea ce înseamnă că în acest an, mai mulţi români din străinătate au ales să petreacă sărbătorile de Paşte în România„, a declarat Monica Dajbog.

În ceea ce priveşte prevenirea situaţiilor de urgenţă şi a riscului de incendiu, în ultima săptămână echipe ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au efectuat  peste 1.600 de controale la obiective economice, unităţi turistice sau lăcaşuri de cult.

Pe lângă echipajele de pompieri pregătite să intervină în cazul unor situaţii de urgenţă, în zona celor peste 16.400 de biserici şi mănăstiri, unde se aşteaptă un număr semnificativ de credincioşi, vor fi prezenţi poliţişti şi jandarmi pentru descurajarea faptelor de tulburare a ordinii publice, a anunţat oficialul MAI.

Pentru zilele de 1 şi 2 mai, având în vedere că foarte mulţi tineri se vor afla pe litoralul Mării Negre, MAI a suplimentat echipajele de poliţişti şi jandarmi din judeţul Constanţa pentru asigurarea liniştii publice”, potrivit purtătorului de cuvânt al MAI.

În staţiunile de pe litoral vor fi mobilizaţi zilnic 350 de poliţişti şi 240 de jandarmi, a precizat Monica Dajbog.

De asemenea, în staţiunile de la munte, vor fi prezenţi 420 de jandarmi montani, pentru a ajuta turiştii aflaţi în situaţii de pericol, a mai spus oficialul.

La nivelul întregii ţări sunt estimate să desfăşoare peste 200 de evenimente publice şi spectacole în aer liber, efectivele MAI urmând să asigure măsurile de ordine publică la fiecare dintre acestea.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS