Confidenţialitate

Mii de polițiști asigură ordinea în weekend la mai multe pelerinaje de Sfânta Maria | AUDIO

8.000 de politiști vor asigura ordinea în acest weekend în care vor fi multe pelerinaje religioase de Sfânta Maria.

Doar în județul Cluj,  sunt asteptati zeci de mii de pelerini la Mănăstirea Nicula. Acolo este deschis și un centru de imunizare anticovid cu vaccinurile de la Pfizer și J&J.

Comisarul de poliție Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române:

”În acest context, polițiștii de la Ordine Publică se vor afla în zona lăcașurilor de cult, în special în Suceava și în Cluj, acolo unde așteptăm un public numeros pentru a asigura climatul optim de ordine publică”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Poliștistii vor fi cu ochii și pe șoferi să nu meargă cu viteză pe drumuri.

Vor folosi aparate radar, iar un elicopter va survola A2 si DN1 și va monitoriza traficul.

”Polițiștii de la Rutieră folosesc aproximativ 300 de aparate radar pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză. Vom avea în vedere toate celelalte abateri de la normele rutiere. Cele mai aglomerate rute, respectiv Autostrada Soarelui și DN1 vor fi monitorizate din elicopter.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urmă cu 2 zile politistii rutieri au facut controale in tara si au dat 20.000 de sanctiuni soferilor care au incalcat legea: unii au depasit viteza maxima admisa, altii conduceau obositi.  Astfel de controale vor continua in weekend:

”Desfășurăm și activități informative, polițiștii opresc șoferii în trafic, îi întreabă dacă se simt obosiți, se recomandă să se facă pauză pentru a nu se instala starea de oboseală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.