Mii de pelerini din tara si din strainatate participa, in judetul Suceava, la Hramul Manastirii Putna si la Cacica la praznicul Adormirii Maicii Domnului (AUDIO)

Episcopi și peste 100 de preoți din mai multe țări participă la Liturghie la Cacica.

Pentru credincioşii ortodocşi a devenit o tradiţie pelerinajul la Mănăstirea Putna, unde se află mormântul domnitorului Ştefan cel Mare, în timp ce catolicii vin să se roage la icoana făcătoare de minuni Madona Neagră din Basilica Minor de la Cacica, o copie a icoanei care se află în Polonia.

În acest an se împlinesc 110 ani de la consacrarea bisericii, iar in cadrul celebrărilor, se va inaugura piaţa din faţa bazilicii, se va încorona icoana Maicii Domnului şi se vor înălţa rugăciuni pentru pacea în lume.

În afara pelerinilor din România sunt prezenți la Cacica si credincioşi din Polonia, Germania, Ungaria, Austria si Italia. La Cacica a avut loc joi seară și un concert dedicat sfântului Ioan Paul al II-lea, concert care a fost susţinut de Fanfara Minerilor din Polonia, locul de unde au venit primii locuitori ai satului Cacica.

La finalul celebrărilor de astăzi icoana Maicii Domnului va fi purtată în procesiune în jurul bisericii şi vor fi binecuvântate florile şi obiectele religioase aduse de pelerini.