Confidenţialitate

Mii de oamenii participă la marşul unirii de la Chişinău

Manifestatii cer unirea Republicii Moldova cu România, la 203 ani de la anexarea Basarabiei de către Rusia. Aceştia s-au adunat sâmbătă în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, cu steaguri şi pancarte. Pe o scenă improvizată se intonează cântece patriotice.

Manifestanţii au plecat si intr-un marş al cărui traseu a trecut prin faţa ambasadelor Rusiei, Germaniei, Statelor Unite şi României. Ajunşi în faţa ambasadei Rusiei, manifestanţii au scandat “Armata rusă afară!”, “Ruşine!”, “Hoţii!”, “Good Bye, Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!”. Evenimentul are loc pe fondul expulzării liderului Mişcării Acţiunea 2012, George Simion. El a fost expulzat miercuri din Republica Moldova, cu interdicţie de intrare în ţară pentru cinci ani. Acesta urma să participe la marșul de sâmbătă.

Ministerul de Interne de la Chişinău a explicat că cetăţeanul român George Simion a fost expulzat miercuri de pe teritoriul Republicii Moldova în baza unei legi care permite o astfel de decizie “ca măsură asigurătorie” împotriva unui străin care ar putea pune în pericol securitatea naţională.