Mii de oameni în stradă în Capitală și în marile orașe

UPDATE 22:20 – Protestul din Capitală s-a încheiat după ora 22:00.  Între 20.000 și 30.000 au mărșăluit de la Piața Victoriei la Palatul Parlamentului.

UPDATE 21:30 – Protestatarii din fața Palatul Parlamentului încep, încet-încet, să plece.

Alții, însă, se deplasează spre Parcul Izvor, pe una dintre laturile clădirii.

UPDATE 21:26 – La manifestațiile din București s-a alăturat și un protestatar îmbrăcat în Moș Crăciun.

 

UPDATE, ora 21.00 –  Protestatarii au ajuns în fața Palatului Parlamentului. Statisticile oficiale spun că sunt 20.000 de oameni. Date neoficiale arată, însă, că în Capitală aproape 30.000 de oameni au ieșit în stradă la protestul antiguvernamental.

UPDATE, ora 20.30 – Peste 20.000 de oameni, la protestul din Capitală.

UPDATE, ora 20.00 – Peste 10.000 de oameni au pornit în marș către Palatul Parlamentului. Cei prezenți contestă intenția coaliției de la putere de a modifica în Parlament legile justiției, dar și adoptarea Codului Fiscal prin ordonanță de urgență.

Cîțiva dintre  manifestanții din capitală s-au îmbrîncit cu jandarmii imediat după ce coloana s-a pus în mișcare, din Piața Victoriei spre Piața Romană. Jandarmii călare blocaseră inițial unul dintre sensurile Bulevardului Lascăr Catargiu. Au fost folosiți caii Jandarmeriei, unul dintre sensurile de mers a fost blocat cu ajutorul cailor. Aceștia s-au speriat din cauza sunetului protestatarilor. În cele din urma, Jandarmeria a decis retragerea dispozitivului de cai.

UPDATE, ora 19.30 – Peste 10.000 de oameni participă la protestul antiguvernamental, în Capitală. Participanții au plecat în marș către Palatul Parlamentului.

Peste 5.000 de oameni s-au adunat duminică seara în Piața Victoriei, la ora 19.00. Se strigă „Demisia”, „DNA sa vina sa va ia”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Justiţie, nu corupţie”.

La această oră, circulaţia rutieră dinspre Şoseaua Kiseleff şi Bulevardul Aviatorilor înspre Piaţa Victoriei a fost oprită.

Grupuri mari de oameni continuă să sosească în piaţă.

Noi manifestaţii sunt anunţate pentru duminică seară şi în zeci de oraşe, 42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa chemând românii să ceară în stradă retragerea legilor Justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. „Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este că România ajunge să fie un stat capturat”, spun iniţiatorii protestelor.

Protestele sunt programate duminică seara, în Bucureşti şi în aproape 80 de oraşe, precum şi în străinătate, la Milano, Zurich, Birmingham şi Paris.

În Capitală, manifestanţii ar urma să plece din Piaţa Victoriei la ora 19.30 în marş către Parlament, cu mesajele „Nu scăpaţi!”, „Demisia!”.

Peste 1.000 de oameni s-au adunat duminică seara și în Brașov. Manifestanții se afla în Piața Prefecturii. Urmează un marș prin oraș.

Peste 4.00 de oameni sunt și la Galați, în centrul orașului. Protestatarii au blocat circulația.

La Iași, sunt aproape 500 de oameni în stradă.

La Baia Mare, aproape 300 de oameni au ieșit în stradă și au pornit în marș.

Și la Craiova sunt proteste, aproximativ 300 de oameni protestează duminică seară. Aproape 500 de oameni sunt în stradă și la Constanța.

Proteste sunt chiar și la Alexandria, în județul Teleorman, fără a avea o amploare atât de mare  că în celelalte orașe. Aproape 20 de oameni din Alexandria au venit la protestul antiguvernamental.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS