Confidenţialitate

Mii de craioveni renunță anual la sistemul public de termoficare din cauza scumpirilor. Prețul gigacaloriei a crescut cu 10% încă din august | AUDIO

Scumpirile la energie îi fac pe craioveni să renunțe la sistemul public de termoficare. Pentru a-și reduce cheltuielile, oamenii caută surse alternative de încălzire a locuințelor, mai ales că, în Craiova, prețul gigacaloriei a crescut cu 10% încă de luna trecută.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mii de craioveni renunță anual la sistemul centralizat de termoficare al orașului. Tot mai mulți aleg să își instaleze centrale proprii de apartament, pe gaz, pentru încălzirea locuințelor.

Dacă în 1990 erau aproape 80.000 de apartamente conectate la sistemul public de termoficare, acum mai sunt puțin peste 40.000. Aceast lucru se întâmplă din cauza costurilor. Oamenii vor să plătească atât cât consumă. Mulți preferă să amâne cât mai mult momentul pornirii centralelor pe timpul iernii.

Gigacaloria s-a scumpit în Craiova cu aproximativ 10% încă din august

În Craiova, gigacaloria s-a scumpit deja cu aproape 10%, de luna trecută. Cei care au rămas conectați la sistemul de termificare al orașului vor plăti 463,51 lei pentru fiecare gigacalorie consumată.

A scăzut, însă, costul local de producție și furnizare a energiei termice ca urmare a plafonării prețurilor în domeniu.

Reprezentanții Primăriei Craiova spun că nu anticipează probleme în furnizarea energiei termice în acest an și mențin subvenționarea prețului la căldura livrată locuitorilor orașului.

Sursa Foto: Pixabay

Citește și: Măsurile luate de Spitalul de Urgență Craiova pentru a face economie la energie | AUDIO