Mii de angajați din sistemul sanitar, în fața Guvernului

Sindicalişti ai federaţiei SANITAS au protestat, joi , în faţa sediului Guvernului, afişând  bannere cu mesaje precum “Dacă nu ne măriţi sporul, hai să mirosiţi formolul”, “Egalitate pentru toţi”, “Dreptate pentru TESA” şi “Legea voastră unitară dezbină întreaga ţară”.

Principalele nemulţumiri sunt legate de scăderea salariului net şi plafonarea sporurilor la 30%.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderii sindicali au primit promisiunea vicepremierului Viorel Ştefan că, în luna mai, veniturile angajaţilor nu vor fi mai mici dcând în februarie, urmând să fie corectate scăderile din aprilie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mitingul de joi din Bucureşti va fi urmat de o grevă de avertisment pe 7 mai, iar în data de 11 mai se intenţionează declanşarea unei greve generale în sistemul de sănătate şi asistenţă socială, conform unui comunicat de presă al Federaţiei Sanitas.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit sindicatului, discriminările generate de noul sistem de salarizare, precum şi promisiunile guvernanţilor de a acoperi pierderile salariale, ‘promisiuni făcute şi neonorate’, au condus la decizia de a radicaliza formele de protest ale Sanitas.

Principalele revendicări ale Federaţiei SANITAS vizează modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS