Confidenţialitate

Mihail Gorbaciov: Tensiunile dintre Rusia şi Occident pun în pericol întreaga lume

Ultimul lider al Uniunii Sovietice a avertizat că tensiunile existente între Rusia şi Occident pun întreaga lume „într-un pericol colosal” din cauza ameninţării reprezentate de armele nucleare, relatează Mediafax, citând BBC.

Într-un interviu, Mihail Gorbaciov a făcut un apel către toate ţările lumii să declare că armele nucleare ar trebui distruse.

„Este ceea ce trebuie să facem pentru a ne salva pe noi şi planeta noastră”, a susținut acesta.

„Atât timp cât armele de distrugere în masa există, în principal armele nucleare, pericolul este colosal”, a adăugat Mihail Gorbaciov.

„Să ne uităm la ce se întâmplă în jurul nostru. Suntem înconjuraţi de ciocniri, de împuşcături, nave şi avioane sunt trimise peste tot. Situaţia în care ne aflăm nu este ideală”, a continuat el.

Întrebat dacă are vreun sfat pentru politicienii britanici legat de criza Brexit, având în vedere relaţia strânsă pe care a avut-o cu fostul premier al Marii Britanii Margaret Thatcher, Mihail Gorbaciov a răspuns că nu va oferi sfaturi. „Vă puteţi descurca şi singuri. Voi britanicii sunteţi băieţi deştepţi. Nu voi da sfaturi. Voi trebuie să decideţi!”, a conchis artizanul destrămării URSS.