Mihai Şora, mesaj pentru Mitingul Diasporei: „Unii dintre noi mai stăm în picioare”

Într-un mesaj postat vineri pe Facebook, Mihai Şora spune că oamenii care vin să protesteze împotriva hoţiei, a corupţiei ucigaşe, care trăiesc departe de casă, chinuiţi de dor, sunt, poate, aceiaşi care au stat la cozi infernale pe trotuarele ambasadelor noastre, aşteptând să voteze, iar „legea electorală a rămas tot beteagă” .

„Sper că sunteţi voioşi şi odihniţi. Ne aşteaptă o zi grea. M-am gândit deseori la ziua aceasta. Şi, de fiecare dată, cu strângere de inimă: oamenii care vin să protesteze împotriva hoţiei, a corupţiei ucigaşe, oamenii aceştia care trăiesc, chinuiţi de dor, departe de casă, sunt, poate, aceiaşi care au stat odinioară la cozi infernale pe trotuarele ambasadelor noastre, aşteptând să voteze. Legea electorală a rămas tot beteagă, de hoţi şi mârşavi încă n-am scăpat, ţara înapoi nu ne-am luat-o, dar unii dintre noi mai stăm în picioare”, scrie Mihai Şora, pe pagina sa de Facebook.

El spune că cei care vin astăzi de peste hotare sunt cei care au deprins gustul libertăţii, care ştiu ce înseamnă munca cinstită şi demnitatea – „stelele fixe ale oricărui om întreg”.

„Oamenii aceştia vin acasă pentru că îşi iubesc ţara, pentru că le pasă. Iar voi – bucureşteni care aţi obosit şi v-aţi pierdut speranţa – ar trebui să fiţi astăzi în Piaţă măcar din respect pentru ei, dacă nu din dragoste pentru ţara voastră”, adaugă filosoful, participant activ la mitingurile din Piaţa Victoriei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS