Mihai Necolaiciuc, fostul director al CFR, a fost condamnat definitiv la 4 ani si jumatate de inchisoare

Mihai Necolaiciuc a fost găsit vinovat de fraudă după ce a deturnat 2,7 milioane de euro dintr-un credit luat de la Banca Europeană de Investiții pe vremea când conducea Compania de Căi Ferate.

Fostul director al CFR – Mihai Necolaiciuc – a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Decizia este definitivă.

Mihai Necolaiciuc a fost trimis în judecată în 2011, alături de un alt director din cadrul CFR.

Amândoi erau acuzați de abuz în serviciu și deturnare de fonduri după ce utilizaseră un credit garantat din fonduri publice în alte scopuri decât cel pentru care a fost acordat.

Mai exact, CFR, prin Ministerul Transporturilor, a contractat un împrumut de peste 34 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții. Banii ar fi trebuit să fie folosiți pentru a se reconstrui infrastructura feroviară afectată de inundațiile din anul 2000 și din anii anteriori.

Procurorii arătau în rechizitoriu că Mihai Necolaiciuc a deturnat peste 2,7 milioane de euro: a avizat zeci de ordine de plată către mai multe firme fiind plătite, în mod preferențial, bunuri și servicii care nu aveau nicio legătură cu proiectul.

Amintim aici servicii de publicitate în presă, saci de folie, salopete, frigidere sau agende.

În primă instanță, Necolaiciuc a fost achitat de Judecătoria Sectorului 1 , însă procurorii au făcut recurs, iar condamnarea de 4 ani și 6 luni de închisoare rămâne definitivă.