Mihai Fifor: ”Guvernele se schimbă de către majorităţi parlamentare rezultate în urma votului democratic şi nu prin violenţe puse la cale în stradă”

Mihai Fifor susține propunerea colegului său de partid Dan Nica, președintele delegației PSD din Parlamentul European, privind înființarea unei comisii parlamentare care să ancheteze evenimentele din 10 august.

”Colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost ameninţat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primeşte astfel de ameninţări şi nu putem permite perpetuarea şi accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societăţii româneşti. De aceea, această comisie trebuie constituită de îndată. Guvernele se schimbă de către majorităţi parlamentare rezultate în urma votului democratic şi nu prin violenţe puse la cale în stradă”, a scris Mihai Fifor, Ministrul Apărării, duminică, pe contul său de Facebook.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului din 10 august din Piaţa Victoriei.

La Parchetul Militar Bucureşti au fost înregistrate, până duminică, 291 de plângeri din partea persoanelor care au care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protestul din 10 august.

Marţi, ministrul Carmen Dan şi şefii Jandarmeriei ar trebui să se prezinte în faţă Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională pentru a fi audiaţi, conform principiului controlului parlamentar, în privinţa intervenţiei din data de 10 august.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS