Confidenţialitate

Mihai Covaliu candidează la președinția COSR

Mihai Covaliu și-a depus miercuri candidatura pentru președinția Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Fostul campion olimpic la sabie, conducător al Federației Române de Scrimă, spune că s-a gândit mult înainte de a-și depune actele, însă se consideră capabil să “restarteze” sportul autohton. Covaliu susține că după Jocurile Olimpice de la Rio a văzut care sunt marile probleme cu care ar avea de luptat.
“Avem nevoie în primul rând ca autoritățile să înțeleagă cu adevărat că sportul este peste tot în lume un ambasador, un vector care ajunge de cele mai multe ori unde nu pot ajunge alte doleanțe”, a declarat fostul mare performer.

În vârstă de 39 de ani, Mihai Covaliu a cucerit medalia de aur la Sydney și mai are în palmares și un bronz olimpic în 2008. A fost campion mondial în 2005, iar din 2013 conduce forul de scrimă, în paralel fiind antrenorul lotului național de sabie și tehnician la Dinamo.

Printre cei care îi sprijină candidatura se numără șeful Federației de Handbal – Alexandru Dedu, care s-a înscris în lupta pentru un post de vicepreședinte al COSR. Amintim, forul olimpic este condus acum ca interimar de Nicu Vlad, după ce Alin Petrache a demisionat, în urma rezultatelor slabe de la Rio.