Mihai Bica, primul absolvent român de Medicină la Cambridge: ”Să nu vedem ieșirea din țară ca o soluție disperată pentru salvarea noastră” – VIDEO

Mihai Bica, primul absolvent român de Medicină la Cambridge, vorbește la Europa FM despre motivele care l-au determinat să revină în țară, dar și despre ceea ce crede el că ar trebui să-i aducă înapoi pe românii plecați în afara granițelor.

S-a întors în țară într-o perioadă în care foarte mulți români aleg să plece, iar Mihai Bica își motivează decizia spunând că la bază au fost motive personale, dar și că tocmai experiența trăită în afara granițelor ar trebui să reprezinte motivația perfectă pentru a reveni și a construi acasă în zonele în care simțim că avem lipsuri.

„Faptul că ai avut ocazia să studiezi la niște universități renumite, ar trebui să constituie un motiv pentru a te întoarce”, spune actualul medic rezident al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”.

Deși Mihai Bica a lucrat în sistemul de sănătate britanic, acesta nu are o părere atât de bună de acel sistem în care mulți medici români speră să ajungă.

„Nu pot să spun că în România e mai bine decât în Anglia, dar sunt plusuri și minusuri în orice sistem. Mulți colegi din România își imagineazp că în afară umblă câinii cu covrigi în coadă, dar nu e așa”, spune Mihai Bica, la Europa FM.

Medicul nu vede plecatul din țară ca fiind soluția ideală.

”Cred că trebuie să ne ponderăm puțin așteptările și să nu vedem ieșirea din țară ca o soluție disperată pentru salvarea noastră, profesională sau financiară”, subliniază Mihai Bica, într-un interviu cu Toader Păun:

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS