Confidenţialitate

Mihaela Buzărnescu s-a accidentat și a abandonat la Montreal

Cea mai bine clasată jucătoare română de tenis după Simona Halep, Mihaela Buzărnescu a ieșit din turul al 2-lea al turneului de la Montreal, din cauza unei accidentări.

Ea nu a mai putut continua meciul cu ucraineanca Elina Svitolina, numărul 5 mondial, după ce s-a accidentat la glezna dreaptă în timpul celui de-al 3-lea set.

Buzărnescu, a 20-a în ierarhia profesionistă, a pierdut primul set cu 6-3, l-a câștigat pe al 2-lea la tail-break, iar în al 3-lea a călcat greșit când era condusă cu 4-3 și servea.

Mihaela s-a prăbușit pe ciment țipând de durere, iar medicii au intervenit imediat încercând să o ajute. Spectatorii au apreciat atitudinea adversarei ei, care i-a oferit o pungă cu gheață, i-a stat alături pentru a o încuraja și chiar i-a dus rachetă lângă scaun.

Deasemenea, publicul a aplaudat-o pe Mihaela Buzărnescu în timp ce părăsea terenul în scaun cu rotile și cu piciorul imobilizat în atele.

În faza următoare Elina Svitolina o va întâlni pe câștigătoarea dintre Viktoria Azarenka din Belarus și englezoaica Johanna Konta.

Turneul WTA de la Montreal are premii de două milioane 800.000 de dolari.