Confidenţialitate

Migrația și conflictul din Siria, temele principale ale Consiliului European de la Bruxelles

Consiliu European la Bruxelles – liderii statelor-membre se reunesc astăzi pentru a discuta, din nou, despre criza refugiaților.

O altă temă pe agendă este reprezentată de conflictul din Siria – acolo unde coaliția internațională condusă de Statele Unite efectuează raiduri aeriene împotriva grupărilor teroriste.

România este reprezentată la Bruxelles de președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului se va întâlni cu președintele Parlamentului European – Martin Schulz – și vor susține o conferință de presă comună programată la ora 13.

 

Fenomenul migrației a dus la situații complicate în interiorul UE – spunea ieri președintele Klaus Iohannis.

În acest context, liderii celor 28 de state membre pun la punct o ofensivă diplomatică în încercarea de a opri fluxurile migratorii dincolo de frontierele europene.

Se vor face presiuni inclusiv asupra Turciei care, deocamdată, nu dă semne că ar dori să colaboreze în această chestiune.

!Uniunea Europeană are nevoie de Turcia, iar Turcia are nevoie de Uniunea Europeană”, declara vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

N-ar fi exclus cA statele europene să discute despre o ‘liberalizare’ a vizelor pentru turcii care călătoresc în Uniunea Europeană.

Liderii europeni își vor exprima de asemenea “îngrijorările privind intervenția militară a Rusiei în Siria. Avioanele trimise de Moscova bombardează de ceva timp opoziția siriană.