Confidenţialitate

Miercuri și joi, Festivalul de teatru pentru deţinuţi

Spectacole de teatru realizate de persoane private de libertate din penitenciare din Bacău, Craiova, Bistriţa, Codlea şi Bucureşti – Rahova şi Jilava vor fi prezentate, miercuri şi joi, la Teatrul Nottara, în cadrul celei de-a zecea ediţii a Festivalului Multiart pentru deţinuţi “Dana Cenuşă – Descătuşare prin cultură”.

În festival vor fi spectacolele “Director de penitenciar”, regia Ion Coşa, producţie a Penitenciarului Bacău; “DEMO – Hamlet” – adaptare după William Shakespeare, regia Radu Tudor, Călin Niculeasa şi Andrei Ştefănescu, producţie a Penitenciarului Craiova; “Lumea lui Cehov”, regia Iulian Gliţă, producţie a Penitenciarului Bucureşti – Rahova; “Ce mai faci?” – adaptare din “Orchestra Titanic” de Hristo Boicev şi “Iana” de Marin Sorescu, regia Gabriel Costea, producţie a Penitenciarului Codlea; “Curbă cu prioritate”, regia Camelia Toma, producţie a Penitenciarului Bistriţa; “Umbre rătăcite”, regia Magdalena Frâncu, producţie a Penitenciarului Bucureşti – Jilava.

Juriul de specialitate al festivalului va acorda premii pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie şi, în premieră la ediţia din acest an, vor fi premiaţi cel mai bun actor/ actriţă în rol principal şi cel mai bun actor/ actriţă în rol secundar.

Festivalul se deschide cu vernisajul expoziţiei “Cu aparatul de fotografiat în penitenciare” a lui Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei “Euro Foto Art”, în prezenţa autorului.

Intrarea la spectacolele festivalului este liberă, în limita locurilor disponibile.

În ultima zi a evenimentului vor fi premiaţi şi câştigătorii locurilor I, II şi III la concursul naţional de poezii şi eseuri “Creaţie şi penitenţă”.

Prima ediţie a Festivalului Multiart pentru deţinuţi a avut loc în 2009. Până acum, au fost prezentate 64 de spectacole la care au participat 615 deţinuţi.

Festivalul MultiArt pentru deţinuţi este organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în parteneriat cu Teatrul Nottara.