Confidenţialitate

Miercuri, ședință extraordinară de guvern pentru prelungirea stării de alertă

O ședință extraordinară de guvern este programată miercuri la Palatul Victoria pentru prelungirea stării de alertă în România, au declarat surse guvernamentale.

Măsura ar urma să fie prelungită pentru o perioadă de 30 de zile pe întreg teritoriul țării.

Înainte de ședința de guvern, va avea loc însă o întrunire a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care va propune concret atât perioada, cât și suprafața țării pe care să fie prelungită starea de alertă.

Actuala stare de alertă expiră vineri, 17 iulie.

Potrivit legii privind starea de alertă, Guvernul nu are nevoie de încuviințarea Parlamentului pentru prelungirea acestei măsuri.

„Se impune prelungirea stării de alertă. Avem și o evaluare făcută cu care vom merge ca propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban și la președinte”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru marți, în timpul audierilor din Senat pe marginea proiectului de lege privind carantinarea și izolare persoanelor infectate cu Covid-19.

Prelungirea stării de alertă are loc în contextul creșterii alarmante a numărului de infectări cu noul virus, mai ales în lispa unei baze legale pentru internarea obligatorie sau carantinarea persoanelor bolnave sau suspecte de a fi infectate.