Confidenţialitate

Miercuri începe Dracula Film Festival

În perioada 18 – 22 octombrie, Brașovul va găzdui cea de-a cincea ediție a Dracula Film Festival. Timp de cinci zile, spectatorii vor putea vedea cele mai noi filme horror, fantasy și SF, vor participa la conferințe și workshopuri, și vor putea adresa întrebări unor cineaști de marcă.

“Amantul Dublu”, cel mai nou film al cineastul francez François Ozon, premiat și apreciat în cinematografia europeană, va închide cea de-a cincea ediție a Dracula Film Festival. O dramă psihologică subversiv camuflată în thriller erotic, în care protagoniști sunt Marine Vacth, Jérémie Renier şi Jacqueline Bisset, “Amantul Dublu” a fost nominalizat anul acesta la Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes. Filmul va rula duminică, 22 octombrie, la Teatrul “Sică Alexandrescu” din Brașov.

Richard Stanley, regizorul cult, care a dat fanilor cyberpunk “Hardware” (Marea Britanie, 1990), vine pentru prima dată în România, la Dracula Film Festival, la proiecția acestui film. “Dust Devil” (Marea Britanie, 1992), filmul care l-a propulsat pe Stanley în liga mare, a regizorilor iconoclaști, psihedelici, extrem de memorabili și talentați, va rula, de asemenea, în prezența regizorului. Armand Assante, unul dintre cei mai cameleonici și mai prolifici actori ai generației sale, va fi și el prezent la Dracula Film Festival în calitate de protagonist al indie-ului autohton cu vampiri The Wanderers (r. Dragoș Buliga), în care se reîntâlnește cu Răzvan Vasilescu, după 10 ani de la California Dreamin’ (Nesfârșit).

Patru dintre cele șase filme din competiție vor rula în prezența regizorilor sau a producătorilor: body horror-ul anului “Replace” (r. Norbert Keil, 2017), thrillerul supranatural cu zombie asiatici “Zombiology: Enjoy Yourself Tonight” (r. Alan Lo, 2017) și comedia negră pline de hormoni adolescentini “The Night of the Virgin” (r. Roberto San Sebastián, 2016). Printre invitații speciali ai festivalului se regăsesc și Milan Todorovic, autor al primului film sârbesc cu zombie, Nymph (2014), și cineastul american Trevor Simms, regizor al demenței pline de droguri și sânge, Misirlou (SUA 2017).