Confidenţialitate

Miercuri: Concluziile evaluării procurorului general și al șefei DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că miercuri, 29 martie, va prezenta evaluările activităţii Ministerului Public şi DNA.

Ministrul Justiției a adăugat că evaluările anunțate au fost făcute în termenul stabilit de 14 zile, care s-a împlinit duminică seara, dar va amâna termenul de anunţare a rezultatelor cu două zile, iar decizia şi toate amănuntele legate de aceasta le va anunţa miercuri, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă în cadrul acestei evaluări s-a întâlnit şi cu procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, după discuţiile pe care le-a avut cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, ministrul Justiţiei a evitat un răspuns, arătând doar că şi această informaţie va fi comunicată tot miercuri, în conferinţa de presă.

Ministrul Justiției a mai fost întrebat cum comentează declaraţiile preşedintelui potrivit cărora este mulţumit de activitatea procurorului-şef al DNA şi procurorului general al României şi ce va face în eventualitatea în care va propune revocarea acestora din funcţii şi va primi un refuz din partea şefului statului, ministrul Justiţiei a spus: „Preşedintele şi-a exprimat în repetate rânduri opinia. Eu îmi voi exprima opinia mea, în scris şi prin răspunsurile pe care vi le voi da miercuri, în conferinţa de presă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Verificările la Ministerul Public şi la Direcţia Naţională Anticorupţie au fost anunţate de ministrul Justiţiei în 12 martie, când spunea că va discuta cu procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, şi cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerând că s-a încălcat legea, conform deciziei Curţii Constituţionale şi arăta că în două săptămâni va lua o decizie finală, inclusiv privind o eventuală revocare a celor doi, dar este posibil ca până atunci aceştia să demisioneze.