“Micuţa doamnă cu o mare voce”, sărbătorita de miercuri în Deșteptarea

George Zafiu și Vlad Petreanu i-au urat la mulți ani, în direct la Europa FM, cântăreței Anastacia.

‘Îi spunem la mulţi ani azi uneia dintre cele mai interesante cântăreţe americance.

Născută în 1968, în Chicago, sărbătorita noastră de azi este o mare luptătoare. S-a înscris la un concurs de talente organizat de MTV după ce fusese dată afară de la locul ei de muncă pe motiv că avea o voce prea stridentă: lucra ca recepţioneră. A câştigat concursul şi a primit ca premiu un contract de promovare şi posibilitatea de a înregistra un album. A dat lovitura chiar de la debut, în 2000, cu albumul Not That Kind. Single-ul I’m outta love, extras de pe acest album, a devenit un succes global şi a fost cel mai bine vândut cântec al anului în Australia’, a prezentat-o George Zafiu pe Anastacia.

Anastacia a avut dintotdeauna probleme de sănătate, pe care le-a înfruntat cu mult curaj şi hotărâre. A suferit de boala lui Chron. În urma unor proceduri chirurgicale majore, în adolescenţă a fost imobilizată într-un scaun cu rotile şi a trebuit să reînveţe să meargă: a exersat atât de bine încât a devenit dansatoare. S-a îmbonăvit de de cancer la sân şi a fost operată de două ori. I se mai spune şi ‘Micuţa doamnă cu o mare voce’.

Anastacia Lyn Newkirk, născută pe 17 septembrie 1968, la Chicago, este o cântăreaţă americană de muzică pop-soul cu influenţe rock, renumită pentru vocea ei puternică. Albumul ei de debut, ‘Not that kind’, care include piesa ‘I’m outta love’, a avut un succes imens, ocupând primul loc în topurile muzicale din opt ţări din Europa, Asia şi Oceania. Următoarele două albume au avut şi ele succes, consolidându-i statutul de vedetă. În total, discurile sale s-au vândut în peste 20 de milioane de copii.

Anastacia a concertat şi în România, în septembrie 2009, la Sala Polivalentă din Bucureşti.