Confidenţialitate

Michelle Williams, în negocieri pentru rolul cântăreţei Janis Joplin

Actriţa americană Michelle Williams, nominalizată de trei ori la premiile Oscar, se află în negocieri pentru a o interpreta pe cântăreaţa rock Janis Joplin într-un film biografic dedicat artistei, care se va intitula ”Janis” şi va fi regizat de Sean Durkin,potrivit variety.com.

Viaţa unei figuri emblematice a generaţiei “flower power”, Janis Joplin, va ajunge pe marele ecran, după ce mai multe încercări de ecranizare a acesteia s-au aflat în atenţia producătorilor de la Hollywood.

Michelle Williams a fost nominalizată de trei ori la premiile Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele ”Brokeback Mountain”, ”Blue Valentine” şi ”My Week With Marilyn”.

Pentru interpretrea rolului Marilyn Monroe din filmul ”My Week With Marilyn” (2011), actriţa a câştigat un Glob de Aur.

Michelle Williams a fost nominalizată recent la Premiile Tony pentru apariţia ei în spectacolul de teatru “Blackbird”.

Pelicula “Janis” va avea la bază o carte scrisă de sora mai mică a cântăreţei, intitulată “Love, Janis”.

Sean Durkin încearcă de aproape 10 ani să realizeze un film despre cântăreaţă. Pentru rolul principal au fost abordate, de-a lungul timpului, Zooey Deschanel, dar şi cântăreaţa Pink. Actriţa Amy Adams a fost aleasă în rolul lui Joplin într-un alt proiect despre viaţa acesteia intitulat “Get It While You Can”.

Janis Lyn Joplin este considerată unul dintre cele trei superstaruri ale generaţiei “flower power”, alături de Jimi Hendrix şi Jim Morrison.

A devenit cunoscută în anii 1960 prin albumele înregistrate alături de formaţia Big Brother and the Holding Company. Ulterior, cântăreaţa a decis să se dedice unei cariere independente şi a avut succes cu piese intrate în legenda muzicii rock, precum “Me and Bobby McGee”, “Piece of My Heart”, “Cry Baby”, “Down on Me”, “Ball ‘n’ Chain”, “Summertime” şi “Mercedes Benz”.

Janis Joplin a încetat din viaţă la vârsta de 27 de ani, pe 4 octombrie 1970, în urma unei supradoze accidentale de droguri.