Michel Platini va demisiona de la șefia UEFA

Michel Platini va demisiona din funcția de președinte al UEFA, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus doar parțial suspendarea pentru corupție.

Oficialul francez spera să fie achitat astăzi de instanța supremă în sport. Forul de la Lausanne a considerat însă că sancțiunea trebuie să fie doar redusă, de la 6 la 4 ani – durata unui mandat la conducerea forului continental.

În hotărârea luată, judecătorii de la TAS au remarcat absența oricăror regrete din partea lui Platini și impactul negativ pe care scandalul l-a avut asupra reputației FIFA.

 Platini a anunțat că va demisiona de la președinția UEFA, funcție din care fusese suspendat la 21 decembrie 2015. El spune că decizia TAS “este o mare nedreptate” și a precizat că se va adresa instanțelor civile pentru a-și dovedi nevinovăția.

Michel Platini a primit inițial o suspendare de 8 ani din orice activitate legată de fotbal, după ce a fost găsit vinovat de conflict de interese, în urma unei plăți de două milioane de euro din partea președintelui FIFA, Sepp Blatter, de asemenea suspendat din fotbal.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS