Confidenţialitate

Mexicanca Andrea Meza, încoronată Miss Univers 2021

Andrea Meza, reprezentanta Mexicului, a fost încoronată Miss Univers 2021, duminică seara, la finalul unei gale în timpul căreia Miss Myanmar a denunţat lovitura de stat organizată de armată în ţara sa, relatează Agerpres, citând AFP.

Concursul de frumusețe feminină s-a desfășurat în SUA. Ediţia din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de Covid.

În vârstă de 26 de ani și îmbrăcată cu o rochie de seară strălucitoare de culoare roşie, Andrea Meza le-a devansat pe finalistele din Brazilia şi Peru. Concursul a fost prezentat de actorul Mario Lopez şi de Olivia Culpo, fostă Miss Univers 2012.

Câştigătoarea din acest an a întrecut peste 70 de concurente, obţinând cel de-al 69-lea titlu Miss Univers. Ea îi succede lui Zozibini Tunzi, din Africa de Sud, încoronată Miss Univers 2019. Câştigătoarea din 2021 a fost desemnată de un juriul format din opt femei.

Miss Myanmar, Thuzar Wint Lwin, a profitat de prezenţa sa în competiţie pentru a denunţa lovitura de stat din ţara ei, în urma căreia a fost îndepărtată de la putere fosta preşedintă Aung San Suu Kyi.

”Oamenii din ţara mea mor şi sunt împuşcaţi de armată în fiecare zi”, a spus concurenta în videoclipul său de prezentare – difuzat înainte de finala concursului -, care a inclus fotografii ce o prezentau în timp ce participa la manifestaţii împotriva juntei militare. ”Drept urmare, aş dori să îndemn pe toată lumea să vorbească despre Myanmar”, a adăugat tânăra.

Miss Myanmar a câştigat, joi, premiul pentru cel mai frumos costum tradiţional. Îmbrăcată într-o ţinută cu mărgele, ornată cu motive tradiţionale din ţara sa, ea a purtat o pancartă cu mesajul ”Rugaţi-vă pentru Myanmar”.

Cel puţin 796 de persoane au fost ucise de forţele de ordine în Myanmar după lovitura de stat de la 1 februarie, potrivit unui ONG, iar peste 3.800 de persoane au fost arestate.

Miss Singapore, Bernadette Belle Ong, a profitat la rândul ei de prezenţa în competiţia pentru cel mai frumos costum tradiţional pentru a denunţa discriminarea contra persoanelor de origine asiatică. Concurenta a apărut pe scenă într-un body roşu sclipitor şi cizme asortate, purtând pe deasupra o mantie în culorile drapelului din Singapore, pe care era inscripţionat mesajul ”Opriţi ura împotriva asiaticilor”.

”La ce foloseşte acest eveniment dacă nu-l pot folosi pentru a trimite un mesaj puternic de rezistenţă împotriva prejudecăţilor şi violenţei?”, a mai scris ea pe Instagram, alături de fotografii cu ţinuta purtată în competiţie.