Confidenţialitate

METROREX: Trenurile vor circula mai des

Pentru a reduce aglomerația la metrou, reprezentanții Metrorex spun că trenurile vor circula mai des: la orele de vârf, pe unele magistrale se vor succeda la interval de două minute și jumătate.

Directorul Metrorex, Gabriel Mocanu, a spus la Europa FM că speră ca aglomerația să se reducă și datorită creșterii numărului de persoane care, de astăzi, lucrează de acasă sau după un program decalat:

“Circulăm cu toate trenurile, la intervalurile mai mici, la orele de vârf, între 7 şi 9, asta înseamnă 2 minute şi jumătate la magistrala 2 şi 3 minute – 3 minute şi jumătate pe magistralele 1şi 3. La 6-7 minute pe magistralele 4 şi 5. În plus, pentru micşorarea timpului de întoarcere, avem echipe care preiau posturile de conducere la capăt de linie. E posibil să mai scadă numărul de călători, ca urmare a programului de telemuncă şi închiderea şcolilor. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă aglomerația la metrou va persista la orele de vârf, vor fi introduse în circulație trenurile de rezervă – spune directorul Metrorex.

“Avem pe fiecare magistrală câte un tren de rezervă şi îl introducem, în funcţie de nivelul de încărcare. Acum, trenurile circulă la o încărcare de 30-40 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Numărul celor care călătoresc cu metroul s-a redus la jumătate față de anul trecut.

Acum, sunt cel mult 260 de mii de oameni care merg cu metroul zilnic, de luni până vineri și 200 de mii, la sfârșit de săptămână, a precizat directorul Metrorex.