Metrorex organizează Ziua Porților deschise la metrou

Metrorex organizează mâine Ziua Porţilor Deschise, eveniment care marchează 37 de ani de la înfiinţarea metroului bucureştean .

Între 10:00-14:00, in statia de metrou Piata Unirii 1, calatorii sunt asteptati sa descopere cum functioneaza inima metroului. In luna noiembrie 1979, din Depoul Ciurel pleca spre statia Semanatoarea (-astăzi Petrache Poenaru) primul tren de metrou. Evenimentul avea loc dupa cinci ani de lucrari .

Astazi, lungimea retelei de metrou a municipiului Bucuresti se intinde pe 69,25 km, distribuiti pe patru linii magistrale si 51 de statii. Peste 600.000 de calatori circulă zilnic cu metroul.

În constructie este Magistrala 5, cuprinsa intre Raul Doamnei — Hasdeu (Opera), primul tronson al acesteia avand o lungime de 6,8 kilometri, pe parcursul carora sunt prevazute 10 statii.

De asemenea, se continua lucrarile de extindere a Magistralei 4. Tronson Gara de Nord – Straulesti. Sectiunea Parc Bazilescu – Lac Straulesti cu o lungime de 2,10 km, 2 statii de metrou-Laminorului si Straulesti, si un depou.

Lucrările la metrou întrerup căldura şi apa caldă pentru 111 blocuri din Drumul Taberei

Lucrările la metrou întrerup, de luni, căldura şi apa caldă pentru 111 blocuri din cartierul bucureştean Drumul Taberei, potrivit RADET.

„R.A.D.E.T. anunţă că va întrerupe temporar furnizarea apei calde şi agentului termic pentru încălzire, în zona Drumul Taberei, din Sectorul 6 al Capitalei, începând cu data de luni, 21 noiembrie, ora 00.00. Întreruperea a fost cerută, pentru executarea unor lucrări în cadrul proiectului „Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon” în Proiectul Operaţional Sectorial Transport (cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională), beneficiar al proiectului SC Metrorex SA, de către executantul lucrării – Asocierea SPA FCC Construction SA, Delta ACM 93 SRL, AB Construct SRL, prin societatea comercială VERTA – TEL SRL. Vor fi afectaţi locatarii unui număr de 111 blocuri situate în perimetrul străzilor Sibiu, 1 Mai şi Drumul Taberei (între intersecţia cu strada Braşov şi intersecţia cu strada Sibiu)”, potrivit unui comunicat de presă al RADET .

Reprezentanţii constructorului estimează că lucrările vor avea un termen de execuţie de maxim 24 de ore, astfel că serviciul de alimentare cu apă caldă şi căldură va putea fi reluat, cel mai târziu marţi, 22 noiembrie, ora 08.30.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS