Metrorex ia măsuri după amenzile date de ISU

Directorul general al Metrorex spune că vor fi deschise toate ușile de acces din stațiile de metrou, ca măsură de siguranță în caz de incendiu la metrou. Metrorex ia astfel măsuri, după ce a primit noi amenzi de la Inspectoratul pentru Situații de urgență, pentru că nu poate asigura ieșirea pasagerilor din subteran, în siguranță, în caz de urgență.

Recent, cei de la ISU Bucureşti au amendat METROREX cu 13.500 de lei, fiind depistate nereguli atât la nivelul staţiilor, în spaţiile comune (peroane, pasaje), cât şi la nivelul ieşirilor către suprateran.

În unele cazuri, pompierii le-au cerut reprezentanţilor Metrorex să ia măsuri urgente pentru deblocarea căilor de evacuare către exterior care au fost obstrucţionate din cauza depozitării unor materiale de construcţii, îndepărtarea barelor metalice improvizate de la sistemul de trecere cu turnichete, îndepărtarea materialelor combustibile din camerele tehnice, introducerea dispozitivelor de autoînchidere a uşilor cu rol de securitate la incendiu.

În unele staţii, hidranţii interiori nu asigură posibilitatea utilizatorilor de a realiza intervenţia, în faza iniţială a incendiului, din cauza neechipării unor hidranţi cu accesoriile de trecere a apei.

De asemenea, în multe dintre staţiile de metrou, luminile de siguranţă lipseau cu desăvârşire, iar în altele erau insuficiente pentru a-i ghida pe călători în situaţia unei urgenţe. Directorul Metrorex, spune că „Unele probleme semnalate de ISU au fost deja rezolvate și mă refer aici la înzăvorârea ușilor pe pozițiile deschis, achiziția de furtunuri și dotarea tuturor hidranților din spațiile publice, echiparea instalației de iluminat de siguranță, cumpărarea de stingătoare noi și verificarea celor vechi”.

„Sunt și probleme care nu pot fi rezolvate imediat, care necesită proiectare, consultanță, achiziții și acelea sunt mai de durată. Mă refer la iluminatul de siguranță pentru hidranți și pentru căile de evacuare. Este un proiect pe care noi l-am estimat la circa cinci-șase milioane de euro și îl vom începe de la sfârșitul acestui an”, a adăugat reprezentantul Metrorex.

Metrorex a rezolvat o parte din problemele semnalate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au fost rezolvate, a declarat duminică directorul general al Metrorex, Marin Aldea, dând ca exemplu deschiderea usilor, verificarea hidrantilor şi separarea căilor de acces pentru pasageri la Piata Unirii.

”După incendiul de la staţia de metrou Piaţa Romană, am verificat şi reparat toate tablourile electrice. Restul, legate de iluminatul cailor de acces si alte probleme mai complicate, neecesita un plan mai complex, care va costa 5-6 milioane euro, pentru care vom cere bani de la buget”, a mai spus Aldea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS