Metrorex, gata să înceapă licitația pentru construcția magistralei de metrou până la Otopeni

Metrorex anunță că este pregătită pentru organizarea licitației pentru primele lucrări la linia de metrou București-Otopeni.

În această săptămână, mai mulți reprezentanți ai finațatorului lucrării,  Agenţia Internaţională de Cooperare a Japoniei au fost la București, iar după această vizită, Metrorex așteaptă avizul acestora pentru începerea licitației.

Directorul Metrorex, Marin Aldea, a declarat pentru Europa FM, că imediat după avizul Agenţiei Internaţionale de Cooperare a Japoniei, care finanțează construcția magistralei cu 330 de milioane de euro, anunțul de licitație poate fi încărcat pe SEAP.

Până acum, pentru Magistrala 6, Metrorex a finalizat mai multe etape obligatorii:  au fost aprobate mai multe acte normative, iar în luna iulie,  a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern privind începerea exproprierilor, în total peste 40 de imobile.

Lucrările ar putea dura patru ani de la anunțarea câștigătorului licitației.

Magistrala 6 extinde reţeaua din staţia 1 Mai până la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pe o lungime de 14,2 km şi cu o capacitate de transport de 50.000 de călători/oră.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS