Metrorex: asigurare prin care îi poate despăgubi cu până la 1 milion euro pe călători

Compania care administrează reţeaua de metrou a Bucureştiului, Metrorex, a confirmat că a încheiat trei contracte de asigurare, dintre care unul vizează acoperirea daunelor suferite de călători în cazul unui accident, cu o limită maximă de despăgubire de un milion de euro.

Metrorex a publicat anunţul privind demararea procedurii de achiziţie în noiembrie 2016. În urma anunţului au fost depuse patru oferte de către firmele de asigurare Asirom, prin Globasig, Generali, Omniasig şi Gothaer.

”Câştigătorul licitaţiei a fost ofertantul Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group, pe baza preţului cel mai mic şi o propunere tehnică în conformitate cu solicitările Metrorex. Durata contractului – un an de la emiterea şi primirea poliţei de asigurare. Valoarea contractului este de 98.305 lei, fără TVA”, se arată în comunicatul publicat luni de Metrorex.

Unul dintre contracte vizează acoperirea răspunderea civilă faţă de terţi, cu o limită totală de un milion de euro, iar al doilea contract face referire la răspunderea generală faţă de terţi şi are o limită totală de 100.000 euro.

”Încheierea pachetului de asigurare a fost intermediată de Globasig Broker de Asigurare Reasigurare, iar asigurătorul care a preluat riscurile este Asirom. Prima de asigurare totală pentru cele trei polite este de 22.000 de euro, iar poliţele au fost încheiate cu franşiză 0 şi au valabilitate de 12 luni”, au transmis, acum o săptămână, sursele din piaţă.

Anul trecut, Metrorex a avut venituri totale de 717,77 milioane lei, potrivit datelor trimise Ministerului Finanţelor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS