Compania Metrorex, amendată de ANPC cu 20.000 de lei pentru că pune în pericol siguranța călătorilor

O femeie a reclamat la ANPC că i-a scăpat piciorul în spațiul dintre vagonul de metrou și peronul stației Piața Victoriei.

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au mers în control și au constatat că distanța dintre peron și metrou depășește 20 de centimetri. Așa că au somat conducerea Metrorex să ia măsuri pentru remedierea problemei.

L-am întrebat pe directorul general al ANPC, Paul Anghel dacă stația de metrou Piața Victoriei va fi închisă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și în alte stații de metrou ar putea fi probleme, deoarece compania Metrorex a micșorat peroanele după ce a cumpărat vagoane prea late.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Metrorex a anunțat că ”trenurile de metrou circulă în regim normal pe toate magistralele, în deplină siguranţă”.

Redăm mai jos comunicatul Metrorex:

Din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din staţia Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă şi nici nu s-a primit la Metrorex o reclamaţie în acest sens.

Cu privire la distanţa dintre tren şi marginea peronului, aceasta variază de la staţie la staţie în funcţie de razele de curbură ale acestora, conform instrucţiei de norme şi toleranţă specifică şi instrucţiei de mişcare referitoare la gabaritul trenurilor.

Pentru informarea corectă a călătorilor, Metrorex are elaborate reguli de călătorie cu metroul afişate în toate trenurile şi staţiile de metrou.

Toate datele de mai sus au fost prezentate şi explicate inspectorilor ANPC în cadrul întâlnirii de astăzi, 28 ianuarie 2016 (între ora 11:45 şi 13:35).

Totodată precizăm că în cadrul discuţiilor nu au fost identificate măsuri pe care ar urma să le ia Metrorex şi în nici un caz aşa cum s-a prezentat în mass-media – închiderea vreunei staţii de metrou.

Zilnic, fiecare dintre cele două staţii de metrou menţionate sunt tranzitate de circa 12.000 de călători, neînregistrându-se probleme deosebite în cei mai bine de 30 de ani de exploatare.