Metoda ‘’Accidentul’’: Tânăr din Reșița, reținut de polițiști după ce a înșelat mai multe persoane

Hoțul pretinde că e avocat și le spune oamenilor, la telefon, că o rudă a lor a provocat un accident, așa că are nevoie de bani pentru ca victima să nu depună plângere.

Tânărul din Reșița a fost prins în flagrant delict, în timp ce primea banii ceruți: 3000 de euro și 10 mii de lei. Alături de el, au fost conduse la poliție alte 4 persoane.

În București, polițiștii au lipit mai multe afișe în mijloacele de transport în comun, prin care le amintesc oamenilor care sunt ultimele metode utilizate de hoți.

Una dintre metodele folosite de hoti poarta numele „pomana Regelui Cioaba”. Politistii avertizeaza ca femei și bărbați, care pretind că sunt rude ale regelui Cioabă, îşi abordează victimele pe stradă. De obicei, femei singure, care poartă bijuterii la vedere. Le arată bijuterii şi susţin că le oferă de pomană. Le cer să îşi dea jos propriile bijuterii şi să le aşeaze într-un serveţel, cât timp probează aşa zisul cadou. Intr-un moment de neatenţie, înlocuiesc şerveţelul, cu un altul în care se află o monedă.

Le spun apoi victimelor să nu deschidă şerveţelul până nu ajung acasă pentru a nu tulbura sufletul celui mort. Deşi pare greu de crezut, sute de oameni au fost păcăliţi doar prin această metodă, spun politistii.

O alta metoda poarta numele „premiu de la televizuni sau companii de telefonie”. Hotul suna potentialele victime la telefon, anunta ca au castigat un premiu substantial, pentru care, insa, trebuie sa plateasca o taxa, de obicei prin mandat postal.

De asemenea, hotii folosesc si metoda „promotii la supermarket”, mai exact vin la usa cu pliante luate din supermarket ce contin oferte. Politistii spun ca in timp ce discuta despre avantajele cumpararii produselor, unul dintre ei cere o cana cu apa. In momentul in care unul dintre hoti ramane singur, fura ce gaseste prin casa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS