Confidenţialitate

Canicula revine în România. Cod portocaliu de temperaturi extreme, valabil până joi | AUDIO

Nu scăpăm de valul de căldură nici în această săptămână, potrivit ANM. Meteorologii au emis avertizări cod galben și portocaliu de caniculă valabile de marți și până joi în întreaga țară. Cel mai cald va fi în sudul, vestul și părți din nordul țării.

Meda Andrei, de la Administrația Națională de Meteorologie:

„Avem o avertizare cod galben cât și una cod portocaliu până joi. Deși temperaturile mai scad puțin, până marți revin valorile de temperatură de 38-40 de grade în Banat, în Crișana deasemenea, în Oltenia, local în Muntenia și în zona Maramureșului. În centrul țării deasemenea în sud-est va fi cod galben, cu discomfort termic și val de cîldură însă temperaturile vor avea valori ușor peste 35 de grade, mai ferită fiind zona de nord-este a României.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Și în București, după o noapte cu averse și descărcări electrice , vremea va deveni din nou călduroasă, mai spune meteorologul ANM:

„Val de căldură persistent, marți acesta se va intensifica iar în general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 35-39 de grade, vorbim de luni până joi, atunci când este în vigoare și atenționarea cog galben pentru zona Capitalei pentru temperaturi. Desemenea, temperaturile vor fi ridicate și noaptea, nu vor coborâ sub 18-21 de grade. Prin urmare și discomfortul termic va fi accentuat iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: ANM: Seceta pedologică resimțită în trei sferturi din țară va continua și în săptămânile următoare | AUDIO

Foto: Shutterstock