Confidenţialitate

Messi: Fotbaliştii Barcelonei renunţă la 70% din salariu

Lionel Messi, căpitanul echipei FC Barcelona, a anunţat că fotbaliştii grupării au găsit soluţia pentru a ajuta clubul în această criză, cauzată de pandemia de coronavirus.

Jucătorii campioanei Spaniei au acceptat să renunţe la 70% din salariu pe perioada stării de urgenţă.

Starul argentinian a postat pe contul lui de Instagram o scrisoare în care a anunţat şi că jucătorii Barcelonei vor ajuta clubul cu bani pentru ca angajaţii să îşi primească salariile integrale.

„În ceea ce ne priveşte pe noi, a venit momentul să anunţăm că, pe lângă faptul că am acceptat o reducere a salariului cu 70% pe durata stării de urgenţă, vom contribui pentru ca angajaţii clubului să îşi primească salariul întreg în toată această perioadă. Nu am vorbit până acum pentru că prioritatea noastră a fost să găsim soluţii reale pentru a ajuta clubul, dar şi pe cei care sunt cei mai afectaţi de această situaţie. Nu vrem să încheiem fără să vă trimitem un salut afectuos şi multă putere tuturor fanilor care trec acum prin momente grele, la fel şi tuturor celor care aşteaptă în case ca această criză să treacă. Curând vom ieşi din această situaţie şi o vom face împreună”, a scris Messi pe Instagram.

Foştii căpitani ai clubului Barcelona au aplaudat iniţiativa actualilor jucători de pe Camp Nou.

Carlos Puyol a comentat la postarea lui Messi: „Sunt mândru de voi toţi”, Xavi a scris: „Sunteţi incredibili cu toţii. Felicitări. Un exemplu, ca întotdeauna”, în timp ce un alt jucător important al catalanilor, Samuel Eto’o, a scris: „Eşti impresionant Leo, felicitări întregii echipe”.

Săptămâna trecută, presa internaţională a scris că Lionel Messi a donat un milion de euro spitalelor din Barcelona şi Argentina în lupta contra coronavirusului.