Meseria de tractorist este printre cele mai bine platite la Arad

Tractoriștii din Arad au ajuns să câștige până la 14.000 de lei lunar, cel mai mic salariu fiind de 4.000 de lei, după ce patronii au cumpărat utilaje computerizate, astfel că persoanele care le conduc au cunoștințe speciale, dar și responsabilități foarte mari pentru a evita avarii.

Directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă, spune că în ultimii ani s-au investit 10 milioane de euro pentru achizitionarea de utilaje agricole computerizate. Unele combine costă si 500.000 de euro, motiv pentru care cei care le operează sunt plătiți foarte bine.

Astfel, salariul mediu încasat de cei 40 de tractoriști pe care îi are este de 6.000 de lei, dar sunt câțiva angajați care câștigă si 14.000 de lei. Cel mai mic salariu il primesc cei care operează utilaje mai puțin scumpe: 4.000 de lei lunar.

Unul dintre tractoriștii combinatului din Curtici afirma că – în ultimii trei ani – cel mai puțin a câștigat 7.000 de lei net; iarna, când muncește doar în atelier, la întreținerea echipamentelor, e platit cu 4.000 de lei.