Confidenţialitate

Mesajul unui tânăr în doliu, pentru protestatari: Acum două zile a murit tata de COVID și voi protestați? Să vă fie rușine | VIDEO

Imaginile de marți seară, cu un tânăr care și-a pierdut tatăl bolnav de Covid-19, revoltat din cauza manifestanților anti-restricții, au devenit virale.

Tânărul din Constanța a ieșit la geamul casei sale și le-a răspuns protestatarilor care scandau împotriva măsurilor restrictive:

„Acum două zile a murit tata de COVID și voi protestați? Să vă fie rușine. Unde protestați așa, să intrați la secție la ATI la Boli infecțioase, să vedeți oameni cu COVID acolo, nu mai protestați așa, e război, nu vă dați voi seama, să n-ajungeți acolo”, le spune tânărul din Constanța celor care au ieșit pe străzile orașului, nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități.

După 3 zile de proteste față de restricții, s-au deschis 8 dosare penale și s-au dat amenzi de peste un milion și jumătate de lei.

Și medicii de la Spitalul  ”Sfântul Spiridon” din Iaşi au reacționat în urma protestelor, după ce manifestanții au mers, luni seară, în fața Unităţii Primiri Urgenţe, în timp ce medicii și asistentele tratau 40 de pacienti, dintre care 12 confirmaţi pozitiv cu virusul SARS COV 2, povesteste şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu:

”Durerea și tristețea pe care au resimțit-o în momentul în care ei tratau acești pacienți, ei au auzit afară scandările protestatarilor anti-Covid, anti-măsuri… Am participat la înmormântarea colegului infirmier care a fost răpus de Covid 19, asta într-o zi în care numărul de prezentări în urgență a continuat să fie mare.”