Mesajul protestatarilor de la Kiev denumit “Sunt o ucraineanca”, milioane de vizualizari (AUDIO)

La Cluj, studenții români se declară solidari cu manifestanții

În cele 3 luni de când a izbucnit conflictul din Ucraina, au fost încărcate pe internet numeroase videoclipuri despre ceea ce se întâmplă în Kiev.

Niciunul dintre ele nu a avut însă impactul celui numit ‘Sunt o ucraineancă’.

Înregistrarea are în prezent aproape 5 milioane de vizualizări și aproximativ 17 mii de comentarii venite din întreaga lume.

În România, câțiva tineri din Cluj s-au arătat deja solidari cu protestatarii din Ucraina, print-o înregistrare asemănătoare.

Studenta din înregistrare se numește Yulia și s-a implicat încă de la început în protestele din Kiev.

Ea privește direct în camera video și spune că atât ea cât și cei care luptă în EuroMaidan nu vor decât să fie liberi.

Sunt o ucraineanca, nativa din Kiev. Acum sunt in Maidan, in centrul orasului. Vreau sa stiti de ce mii de oameni din intreaga tara sunt pe strazi – vor sa se elibereze din dictatura, vor sa scape de politicienii care lucreaza numai pentru ei, care sunt pregatiti sa traga, sa raneasca oamenii doar ca sa isi salveze banii, casele și puterea. Vreau ca oamenii care sunt aici, demni și curajoși, sa traiasca o viata normala. Suntem oameni civilizati, dar guvernantii nostri sunt barbari. Vrem ca justitia noastra sa nu fie corupta, vrem sa fim liberi. Stiu ca poate maine nu vom mai avea telefon, nu vom mai avea conexiune la internet si vom fi singuri aici. Si poate, odată cu lăsarea întunericului, politiștii ne vor ucide. De aceea va rog sa ne ajutati. Avem libertatea in inimile noastre, in mintile noastre, iar acum va rog sa o construiti și in tara noastra.

Între timp, câțiva tineri din Cluj au realizat un material asemănător prin care arată că sunt solidari cu toți cei care luptă pentru libertate în Ucraina.