Confidenţialitate

Mesajul lui Zelenski, la un an de război în Ucraina: „Februarie, luna invincibilității / Acesta va fi un an al victoriei” | VIDEO

La un an de la începerea războiului în Ucraina, Volodimir Zelenski a publicat un video pe conturile sale de socializare în care le transmite ucrainenilor că „2023 va fi anul victoriei noastre”.

Președintele Ucrainei a publicat vineri dimineață, la un an de la invazia Rusiei în țara vecină, un clip cu luptele dintre cele două tabere, însoțit de textul:

„Pe 24 februarie, milioane dintre noi au făcut o alegere: nu un steag alb, ci un steag albastru-galben. Nu o evadare, ci o întâlnire. Întâlnirea inamicului. Rezistența și lupta.
A fost un an de durere, regrete, credință și unitate. Și acesta este anul indestructibilității noastre. Știm că acesta va fi un an al victoriei noastre alături de voi!”

Citește și: Primele ore ale războiului din Ucraina: Lumea, așa cum o știau ucrainenii, a dispărut într-o noapte | VIDEO

Ulterior, Zelenski a postat un alt clip cu un discurs către poporul ucrainean:

“În ceea ce priveşte sudul, în unele locuri situaţia este destul de periculoasă, însă trupele noastre au mijloacele de a le răspunde ocupanţilor”, a spus președintele ucrainean.

“În est, este foarte greu, dureros. Dar facem tot ce putem pentru a rezista”, a continuat acesta, potrivit Agerpres, făcând referire la atacurile repetate ale forţelor ruse care încearcă să captureze regiunile estice Doneţk şi Lugansk.

Lucrările de reconstrucţie din Herson, bombardat zilnic, vor continua până când încălzirea va fi restabilită, le-a mai transmis Zelenski ucrainenilor:

“Şi vom reconstrui. Indiferent ce ar putea face aceşti terorişti şi ticăloşi ruşi, vom reconstrui şi repara totul”.

Citește aici mai mule articole despre 1 an de război în Ucraina