Confidenţialitate

Mesajele vedetelor față de adoptarea ordonanței de modificare a Codului Penal

Vedetele din România și-au exprimat, în public, opiniile pe care le au față de adoptarea ordonanței de modificare a Codului Penal.

”M-am gândit întotdeauna că dacă o s-ajung să port niște colanți de-ai nevesti-mii înseamnă că am băut prea mult. Nu m-am gândit niciodată că o s-ajung să-i port, pe sub izmene și blugi, ca să rezist în stradă.#suntsiuniidemonstrantiinizmenesicolanti” a scris Dan Teodorescu, liderul trupei Taxi pe pagina de Facebook.

“Mai devreme sau mai tîrziu TOATĂ lumea va realiza mizeria și ticăloșia cu care această șleahtă de hoți a operat. Mai devreme sau mai târziu toată lumea va realiza că acest guvern este doar o operațiune de comando care are un singur scop: să-i salveze pe penali (deși penali a ajuns un cuvânt prea blând).

Mai devreme sau mai târziu lumea va înțelege că ne aflăm în cel mai grav moment de după 89. Astăzi am să merg din nou în Piața Victoriei pentru că este singurul lucru pe care mai pot să-l fac. Acest guvern legitim trebuie să înțeleagă că democrația înseamnă să guvernezi pentru TOATĂ lumea”, este unul dintre mesajele publicate de Tudor Chirilă.

”ACASĂ este locul meu şi al nostru. Aici plângem, râdem şi visăm, aici ar trebui să avem încredere că ne poate fi cel mai bine, că nu e loc pentru abuzuri şi sfidări.

Acasă am crescut şi am fost educat să nu mint şi să nu fur. Să nu fiu agresiv şi să respect. Vecinii mei erau la fel, ca majoritatea oamenilor pe care i-am cunoscut apoi. Români bine-crescuţi.

Oameni corecţi, optimişti şi implicaţi. Noi suntem România!”, a fost mesajul lui Smiley, alături de piesa “Acasă”.

Nu mi-am exprimat niciodată o opinie politică în public, nu o să o fac nici acum. Spun doar că iubesc România, e ţara în care m-am născut şi am ales să trăiesc. Îmi doresc ca legile, bunul simţ şi onoarea să ne fie reper.

Cred în România mea, curajoasă, cu valori şi idealuri înalte. Vă iubesc”, scrie Loredana.

“Intotdeauna am fost mandra de tara mea si am spus peste tot cu bucurie ca sunt din Romania. Imi doresc sa traim intr-o tara civilizata in care sa ne simtim in siguranta, drepturile sa fie respectate, iar oamenii sa vrea sa ramana in Romania.

Nu vorbesc despre o optiune politica, ci despre faptul ca oamenii trebuie sa fie respectati si ascultati.
Momentan nu sunt in tara, dar sunt alaturi de oamenii care ies in strada pentru a-si exprima opiniile si este important sa faca acest lucru in mod pasnic” a spus Inna în mesajul ei.

“Multimea de romani care pasnic si-a strigat nemultumirea, imi da incredere ca nu este totul pierdut, si ca oricat de jos am fi, avem puterea sa ne ridicam. Va multumesc pentru mesajele frumoase si va asigur ca voi ramane la fel de sincera si implicata. N-am facut si nu fac politica, dar nu cred ca trebuie sa fii vreun mare politician ca sa intelegi ca oameni lipsiti de scrupule vor sa te amestece in mizeria lor.

Sunt un om intelegator si pot accepta multe, insa nu pot tolera insistenta unor oameni care vor sa ma invete cum pot trai in minciuna, furt si alte “combinatii”. NU VREAU, nu asta-mi este educatia! Imi doresc sa intelegeti ca sunt o persoana care a platit in aceasta viata si pentru ce nu a gresit, cum credeti ca voi putea accepta ca niste oameni care imi conduc tara, si implicit pe mine, sa-si bata joc de mine, de munca mea si de oamenii din tara mea. NU POT!

Pentru cei care inteleg mai greu, nu v-am facut eu hoti, asa suntem indemnati sa devenim. Cu o mica rugaminte, sa incercam sa ne oprim inainte de-a ajunge la suma de 200.000 lei. Adica, sa fim niste hoti mai intelegatori. Multumesc, NU ACCEPT!

Poate ca unii imi inteleg gresit mesajul si initiativa, insa in momentul in care ai fost in situatia de a-ti reprezenta tara, cu propriile puteri, si ai tras cu dintii pentru a fi cel mai bun in lume, si a le demonstra tuturor ca la tine in tara nu se traieste “in copac”, si esti demn de respectul lor, nu-ti este totuna sa stai simplu spectator in fata tv-ului, asistand la lucruri pe care oricat ai vrea, nu le poti intelege. Cat de lipsit de patriotism sa fii, sa nu-ti doresti binele tarii in care traiesti si tu, si familia ta, si prietenii tai?! Poate vom invata sa vedem mai departe decat interesul personal, vom scapa de lacomie, si atunci vom putea spune ca intr-adevar ne iubim tara.

Cred si sper ca aceasta sa fie ultima cadere a acestei tari. Sigur am invatat si din nemernicia asta ceva, si ce urmeaza sunt doar lucruri bune pentru noi, romanii de buna credinta.
Stiu ca lucrurile importante in viata nu le poti obtine decat cu munca, implicare si mult efort. Asadar, nu abandonam lupta. Cu decenta si implicare vom reusi sa ne salvam. Si pe noi, si tara in care ne dorim sa traim. Capul sus, romani! Fiti liberi!”, a scris Andreea Răducan.

În seara zilei de marţi, multipla campioană de gimnastică Andreea Răducan lăsa pe Facebook un alt mesaj dur faţă de graţierea şi modificarea Codurilor Penale.

”Astăzi s-a notat în orice carte de istorie că suntem un popor de hoți și mincinoși. Nu are rost să ne mai ofuscăm atunci când persoane din alte țări ne cataloghează drept hoți. Români = hoți. Tocmai le-am confirmat că așa este.

Cred că este pentru prima dată în viață când îmi este rușine de țara în care trăiesc. Sunt genul de om care obișnuiește să-și promoveze țara cu tot ce are ea mai frumos și să-și “spele rufele în familie”. Nu s-a inventat detergentul care să mai curețe murdăria de pe rufele noastre.

Sunt dezamăgită de ceea ce trăim și asta în primul vot, pentru că nu se simt bine, n-au cu cine lăsa copilul, duminica e ziua lor liberă și oricum n-au cu cine vota. Dacă nu ați avut cu cine vota, nu-i nimic, ați primit din oficiu. Rușine să le fie tuturor celor care își bat joc de această țară. Nu merităm nimic din ce ne-au lăsat străbunii noștri, NIMIC! Pare c-am luat modelul Ucrainei, demnitatea ne-am pierdut-o demult, în curând și identitatea.

Cu ultima sursă de speranță, cred că nu trebuie abandonată lupta nici în ceasul al doisprezecelea. Dă Doamne mintea românului cea de pe urmă…

Pentru cei care nu înțeleg ce scriu și consideră că e minunat ce se întâmplă, îi rog respectuos să dea ignore acestei pagini ca să nu mai avem comentarii ulterior. Ignoranța, minciuna, prostia și hoția distrug România”.

Şi trupa Voltaj a luat atitudine, lansând noaptea trecută o piesă emoționantă, care vorbește despre evenimentele din ultimele zile.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul Grindeanu, marţi seară, privind modificarea codurilor penale a fost publicată în Monitorul Oficial în noaptea de marţi spre miercuri şi urmează să intre în vigoare la 10 zile de la publicare.

Prin ordonanța de urgență este abrogat articolul 298 din Codul penal, care sancționa infracțiunea de neglijență în serviciu.

Deciziile Guvernului au generat proteste din ce în ce mai ample în multe orașe din țară. Aseară, cel puțin 100.000 de persoane au ieșit doar în București, să protesteze în fața Guvernului.