Mesajele transmise de Poliția Română pe străzi, în timpul Carantinei Generale | VIDEO

Mașinile de poliție pot fi întâlnite în aceste zile pe străzi cu megafoanele pornite, din care se aud apelurile la limitarea deplasării și la respectarea ordonanțelor militare.

Printre mesajele transmise de polițiști sunt cel de a rămâne în casă, de a respecta regulile de distanțare socială, dar și ca părăsirea locuințelor să se facă doar pentru urgențe.

După prima zi în care România a intrat în Carantină, un număr de 5.621 de persoane au fost amendate la nivel naţional pentru că nu au respectat măsura restricţionării circulaţiei. Valorea totală a amenzilor este de 7,4 milioane de lei, anunță Poliția Română.

La nivel naţional, peste 12.000 de poliţişti au făcut filtre în toate oraşele din România pentru a verifica dacă românii au declaraţii pe proprie răspundere sau adeverinţă de la angajator privind deplasarea, potrivit sursei citate. Aceştia au fost sprijiniţi şi de militari.

Ordonanţa Militară nr.3 care a intrat în vigoare de ieri prevede că românii pot părăsi locuinţa doar pentru a merge la locul de muncă, pentru a avea asistenţă medicală care nu poate fi amânată, sau pentru aprovizionare.

Vezi aici textul integral al ordonanței.

Cu toate astea, pentru aceste motive, toate persoanele trebuie să aibă asupra lor declaraţia pe proprie răspundere privind motivul deplasării sau adeverinţă de la angajator.

#StamAcasa

Posted by Toader Paun on Thursday, 26 March 2020

Declarația poate fi prezentată autorităților și pe telefon.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS