Confidenţialitate

Mesaje RO-ALERT în București și 7 județe cu rata incidenței mai mare de 1,5 | AUDIO

Locuitorii Capitalei și cei din 7 județe în care rata de incidență cumulată este mai mare de 1,5 la mia de locuitori în ultimele 2 săptămâni au primit pe telefoanele mobile mesaje RO-ALERT. Oamenii sunt sfătuiți să respecte toate măsurile impuse, pentru a preveni riscul de îmbolnăvire, în contextul unei răspîndiri comunitare crescute. Din cauza actualizării ratei de incidență, sunt așteptate decizii radicale pentru zonele afectate.

Municipiul București și județele Alba, Vâlcea, Iași, Bacău, Teleorman, Neamț și Vaslui au depășit în ultimele 2 săptămâni, rata cumulată a infectărilor de 1,5 cazuri la mia de locuitori. Pentru acestea, se așteaptă noi decizii și măsuri în vederea limitării răspîndirii noului coronavirus.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a început deja să trimită mesaje de averetizare pe telefoanele mobile ale celor care locuiesc în zonele vizate prin sistemul Ro-alert.

Un astfel de mesaj a ajuns după-amiază și pe telefoanele băcăuanilor.

„Atenție! În județul Bacău nivelul de răspândire a noului coronavirus este unul ridicat, peste 1,5 la o mie de locuitori. Respectați măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs sau a celor din jur. Purtați corect masca, acoperidn nasul și gura. Păstrați distanța și evitați aglomerațiile“,  se arată în mesajele pe care le-au primit pe telefonul mobil locuitori din Bacău.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.