Mesaj deloc subtil transmis de londonezi de Revelion, la trecerea în 2019 – VIDEO

Revelionul 2019 a fost marcat și de o formă inedită de protest adoptată de londonezi chiar la miezul nopții, în contextul BREXIT.

Organizatorii spectacolului de Revelion de la London Eye au inclus steagul Uniunii Europene, un detaliu sesizat de toți cei prezenți dar și de jurnaliștii care consideră gestul drept o formă de protest față de BREXIT.

Cu doar câteva ore înainte, premierul britanic Theresa May a făcut apel la parlament să susţină acordul de BREXIT pentru a permite Marii Britanii “să intre într-o nouă etapă” şi să depăşească diviziunile, în mesajul de Anul Nou.

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este prevăzută să aibă loc pe 29 martie.

Aproximativ 12.000 de focuri de artificii au luminat cerul Londrei imediat după ce Big Ben a anunţat miezul nopţii și trecerea în 2019. O altă surpriză la Revelionul 2019 din Londra a fost și mesajul „Londra este deschisă” rostit în şapte limbi: engleză, spaniolă, poloneză, franceză, italiană, germană şi română. De altfel, încă din luna septembrie, primarul Londrei, Sadiq Khan a îndemnat la organizarea unui al doilea referendum asupra BREXIT-ului. El a făcut campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE înainte de referendumul din 2016.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS