Merkel dublează fondul destinat ecologizării infrastructurii de transport urban

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat luni că va dubla, la 1 miliard de euro, un fond destinat ecologizării infrastructurii de transport urban, în încercarea de a evita interzicerea vehiculelor diesel în unele oraşe, transmite Reuters.

Înaintea alegerilor generale care vor avea loc în această lună, Merkel a fost criticată din cauza legăturilor apropiate cu industria auto germană şi pentru că nu a reuşit să reducă poluarea produsă de vehicule, după ce Volkswagen a recunoscut că a trişat la testele de poluare din Statele Unite.

Anunţul făcut luni este urmarea unui summit de luna trecută la care politicienii şi liderii industriei auto au convenit să actualizeze softurile a 5,3 milioane de automobile diesel, pentru reducerea emisiilor, şi înfiinţarea unui fond de 500 de milioane de euro pentru a ajuta primăriile să limiteze poluarea.

Merkel a spus într-o conferinţă de presă că fondul va fi dublat la 1 miliard de euro. Ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, a afirmat că industria auto ar trebui să contribuie mai mult la acest fond, decât cele 250 de milioane de euro promise luna trecută.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS