Confidenţialitate

Membri ai sindicatului “Ambulanţa”, invitați de premier la discuții

Federaţia Naţională Sindicală “Ambulanţa” suspendă protestul la nivel naţional programat pentru marţi, între orele 14.00 – 16.00, după ce conducerea acesteia a fost invitată la o discuţie cu premierul Ludovic Orban, alături de miniştrii Sănătăţii şi Finanţelor Publice.

“Conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale ‘Ambulanţa’ din România a fost invitată pe data de 10 noiembrie a.c., ora 9:00, de către premierul României la sediul Guvernului României. La această întâlnire va fi prezent alături de premier, şi ministrul Sănătăţii, domnul Nelu Tătaru, şi ministrul Finanţelor Publice, domnul Florin-Vasile Cîţu, unde se vor analiza în vederea soluţionării cele cinci revendicări menţionate şi anunţate în programul protestului anunţat. Urmare a invitaţiei premierului României, conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale ‘Ambulanţa’ din România a suspendat protestul la nivel naţional din toate Serviciile Publice de Ambulanţă şi acţiunea de pichetare a Guvernului programată în data de 10 noiembrie a.c., între orele 14:00 – 16:00, acţiune aprobată de Primăria Capitalei”, potrivit unui comunicat al organizaţiei sindicale.

Revendicările Federaţiei Naţionale Sindicale “Ambulanţa” din România sunt suplimentarea cu personal în serviciile de ambulanţă, rectificarea bugetară la nivelul necesarului pentru a asigura drepturile salariale şi cheltuieli materiale necesare pentru continuitatea activităţii în serviciile de ambulanţă, reaşezarea salarizării asistentului medical, a managerului general şi a membrilor comitetului director din serviciile de ambulanţă.

Totodată, pe lista de revendicări se mai află salarizarea întregului personal din Serviciile Publice de Ambulanţă începând cu 1 ianuarie 2021 la nivelul grilei anului 2022, precum şi asigurarea pensiei de urmaş familiei acestuia în urma decesului personalului din Serviciile Publice de Ambulanţă în lupta cu virusul COVID-19.