Confidenţialitate

Mehedinţi: O femeie a primit prin Poştă gunoiul pe care-l aruncase lângă o pădure

Surpriză pentru o femeie din Mehedinţi care primise aviz că o aşteaptă un colet de 11 kilograme la poştă. S-a întâmplat în urmă cu un an, iar cazul revine acum în atenția opiniei publice, în contextul în care România este una din cele 14 țări membre ale Uniunii Europene care, cel mai probabil, vor rata țintele de reciclare asumate pentru 2020, potrivit unui raport al Comisiei Europene. Celelalte 13 țări sunt: Bulgaria, Croația, Ciprus, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Letonia, Malta, Portugalia, România, Slovacia și Spaina.

În cazul raportat în Mehedinți a fost vorba de sacii de gunoi pe care femeia i-a aruncat la marginea pădurii.

Expeditorul a fost un tânăr din Gorj care a găsit, prin mormanul de gunoaie, o factură.

Tânărul s-a oprit să mănânce într-o parcare din apropierea Dealului Bujorăscu, pe drumul care face legătura între Târgu Jiu şi Drobeta Turnu-Severin.

A găsit un morman de gunoaie, însă întâmplarea a făcut că prin gunoaie să fie și o factură.

Le-a ambalat bine și le-a trimis la adresă.

Coletul nu s-a întors la expeditor, așa că e clar că pachetul cu 11 kg de gunoaie a ajuns la cea care a lăsat mizerie pe marginea drumului.

Tânărul a povestit că și el a primit o lecție asemănătoare în copilărie: când a aruncat o gumă pe jos în clasa a 8-a, un domn i-a lipit-o în păr.

Drumarii organizează frecvent acţiuni de ecologizare a pădurii de lângă drumul dintre între Târgu Jiu şi Drobeta Turnu-Severin.

Şi ei au început să caute prin gunoaie documente care îi pot duce la cei care poluează. La un an distanță de la eveniment, nimic nu s-a schimbat, iar femeia care a aruncat deșeurile nu a fost sancționată, dincolo de atenționarea originală făcută de un tânăr.