Mehedinti- Noi pagube in urma ploilor abundente de miercuri

O mașină a fost luată de ape și târătă de șuvoaie.

Traficul pe Drumul Național 57 a fost închis, încă de aseară, după ce un viaduct a fost rupt de un râu umflat. O mașină a fost luată de ape și târătă de șuvoaie.

Iar în Caraș-Severin zeci de gospodării au fost inundate de apele scurse de pe versanți.

În județul Mehedinți, nu se mai circulă deloc pe DN57, drumul care face legătura între București și Banat. Între localitățile Berzeasca și Svinița, la kilometrul 63, un viaduct s-a surpat, din cauza râului din zonă, umflat de ploile abundente.

Tot în Mehedinți, o maşină a fost luată de pe şosea şi târătă de puhoaie, spre Dunăre, mai bine de 50 de metri. Din fericire, șoferul a reuşit să iasă din autoturism la timp.

Cantitățile de precipitații au fost de 120 de litri pe metru pătrat în Mehedinți. Mai exact a plouat într-o singură zi, cât în două luni.

Probleme au fost și în Caraș-Severin, unde zeci de gospodării din sudul judeţului au fost inundate de apele scurse de pe versanţi. Potrivit Inspectoratului pentru situații de urgență nu sunt pagube materiale majore.

Pe de altă parte, autoritățile din județul Vâlcea au făcut un bilanț al pagubelor provocate de inundațiile din iulie și august. Acestea depășesc 420 de milioane de lei, cele mai mari probleme fiind înregistrate la infrastructura de transport.