MEHEDINŢI: Bărbat intoxicat cu fum şi 40 de persoane evacuate, în urma unui incendiu

Un bărbat a suferit o intoxicaţie severă cu fum şi a fost resuscitat, iar 40 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc de garsoniere din Drobeta-Turnu Severin în care a izbucnit un incendiu violent.

Focul ar fi pornit de la o ţigară lăsată aprinsă de către bărbatul găsit inconştient în locuinţa care ardea, iar ceilalţi locatari nu au suferit răni.

Incendiu a cuprins o locuinţă dintr-un bloc de garsoniere cu patru etaje, situat în municipiul Drobeta-Turnu Severin, iar majoritatea locatarilor dormeau, fiind evacuaţi de către pompierii sosiţi în urma unui apel la 112.

Pompierii au reuşit să scoată din garsoniera care ardea un bărbat de 57 de ani, care era inconştient.

El a fost predat echipajului de Ambulanţă care l-a resuscitat timp de 40 de minute, fiind transportat la spital în viaţă.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la întreaga locuinţă, situată la etajul doi al blocului. În urma cercetărilor efectuate, s-a constata că flăcările au izbucnit de la o ţigară aprinsă căzută pe materiale uşor inflamabile, respectiv deşeuri de hârtie”, a declarat, pentru News.ro, Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratlui pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Bărbatul ar fi adormit cu ţigara aprinsă, iar flăcările s-au extins rapid la întreaga garsonieră, al cărei interior a fost distrus aproape în întregime.

În urma incendiului a mai fost afectată o locuinţă de la al treilea etaj, dar şi tâmplăria exterioară de la câteva garsoniere.

Niciunul dintre locatarii evacuaţi de către pompieri nu a necesitat îngrijiri medicale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS