Confidenţialitate

Mediul de afaceri salută Planul de redresare economică. Jianu: Proiectul are și minusuri | AUDIO

Mediul de afaceri salută Planul de redresare economică propus de Guvern, mai ales că acesta conține multe dintre măsurile pe care chiar firmele le-au cerut.

Proiectul are însă și unele minusuri, mai ales că nu prevede și câte întreprinderi mici și mijlocii vor beneficia de măsurile pe care le va adopta Guvernul, a spus la Europa FM, Florin Jianu, președintele Consiliului Național al IMM-urilor:

Sunt lucruri în linie cu ce cere mediul de afaceri, de la susținerea microîntreprinderilor, la digitalizare. Să menționăm și minusurile – nu am văzut obiective foarte clare, câte IMM-uri vor fi beneficiare ale programului, nu am văzut un timing foarte clar. Un astfel de program rezolvă doar o parte a problemei, aceea a resurselor, nu rezolvă însă problema necesității de lichiditate imediată pentru IMM-uri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Consiliului Național al IMM-urilor ar fi vrut ca Guvernul să includă în acest plan de relansare economică și acordarea unor vouchere pentru consum:

Ne-am fi dorit să avem o susținere pentru partea de consum. Din analizele Consiliului, consumul va reveni la nivelul de dinainte de criză în aproximativ un an – un an și jumătate. Guvernul ar fi trebuit să vină cu o propunere făcută de noi, aceea a voucherelor de consum, foolosite pentru cei în șomaj, pentru cei care și-au pierdut locul de muncă. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mediul de afaceri așteaptă acum ca măsurile promise de guvern să fie puse în aplicare, cât mai repede,  dacă se poate chiar din ziua adoptării lor.

Printre măsurile incluse în planul de relansare economică, se află acordarea de granturi nerambursabile IMM-urilor, credite garantate de stat pentru companiile mari, sprijinirea firmelor cu angajați în regim de telemuncă și vouchere pentru elevi și bătrâni din familii sărace.