Confidenţialitate

Mediul de afaceri cere Guvernului cât mai repede fonduri pentru IMM-uri | AUDIO

Facilitățile acordate de stat la plata taxelor nu vor fi prelungite după 25 octombrie – spune ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Măsuri precum amânarea plății datoriilor la stat nu au însemnat o susținere majoră pentru companii.

Acestea așteaptă lansarea programului de 1 miliard de euro, granturi promise de guvern, a spus la Europa FM, Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Apelul nostru către Guvern este să deschidă cât mai repede aceste fonduri pentru IMM-uri, fiind o nevoie acută de finanțare. Ele să fie conforme cu nevoile, să avem o piață corectă și egală. Nu suntem de acord cu principiul primul venit, primul servit.

Grila de punctaj are încă hibe, lipsesc o serie de coduri CAEN are unor domenii afectate și închise – sportul, distribuția, agricultura.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Jianu mai spune că atât consumatorii, cât și statul ar trebui să acorde o atenție deosebită restaurantelor, în special micilor afaceri, extrem de afectate în această perioadă, mai ales, în unele zone, s-a decis reînchiderea lor, ca urmare a creșterii cazurilor de COVID-19.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit estimărilor Consiliului Național al IMM-urilor, întreprinderile mici și mijlocii ar urma să depășească perioada dificilă provocată de pandemia de coronavirus abia la sfârșitul anului viitor, în funcție de modul în care va evolua criză din sănătate.